Παιδικός Σταθμός ΜΑΡΟΥΣΙ

Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός BABY SMILE - ΜΑΡΟΥΣΙ

Με τη δημιουργία αυτού του δικτυακού τόπου φιλοδοξούμε να σας έχουμε πάντα ενήμερους για τις υπηρεσίες τη φιλοσοφία και το εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και Κέντρου Προσχολική Αγωγής μας.

Ο παιδικός μας σταθμός στα Μελίσσια είναι ειδικά διαμορφωμένος, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας και πληροί όλα τα στάνταρτ ασφαλείας για τους μικρούς μας φίλους, εμπνέοντας στους γονείς απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το οικογενειακό περιβάλλον, η πολυετής εμπειρία, η αγάπη, η στοργή και η φροντίδα, η συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και οι ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας, περιβάλλουν την ιδέα που ονομάσαμε BABY SMILE.

Ο παιδικός μας σταθμός εξυπηρετεί τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, την Κηφισιά το Χαλάνδρι και το Μαρούσι και περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: βρεφικό, μεταβρεφικό, προπρονηπιακό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο.

Ο παιδικός σταθμός μας καλύπτει τις περιοχές: ΜΕΛΙΣΣΙΑ | ΚΗΦΙΣΙΑ | ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ | ΠΕΝΤΕΛΗ | ΜΑΡΟΥΣΙ | ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Το Μαρούσι, (επίσημα Αμαρούσιον) είναι η έδρα του Δήμου Αμαρουσίου και τοποθετείται στην καρδιά του Βορείου Τομέως, στο Αθηναϊκό Πεδίο της Αττικής. Καταλαμβάνει έκταση 13 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 72.333 κατοίκους. Με ιστορική έδρα το αρχαίο Άθμονον που είχε ιδρύσει ο βασιλιάς Κέκροπας για να προστατέψει την Αθήνα από τις επιδρομές των βαρβάρων και διαρκή εποικισμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το Αμαρούσιο φημίζεται για την έφεση των κατοίκων του στις κεραμικές τέχνες και τη λατρεία της Αρτέμιδος, Θεάς του κυνηγιού, τον 7ο αιώνα π.Χ., τα πρώτα ωραία νεοκλασικά αλλά και την προαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, με διακεκριμένο αθλητή τον κανατά Σπύρο Λούη. Ο σύγχρονος συνοικισμός αναπτύσσεται σε υψόμετρο 230 μέτρων, 2 χιλιόμετρα νότια της Κηφισιάς και 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου των Αθηνών, ενώ περιβάλλεται από τους περιφερειακούς δήμους της Πεντέλης, των Βριλησσίων, του Ψυχικού, της Νέας Ιωνίας, του Ηρακλείου, Χαλανδρίου και Πεύκης. Ο δήμος συμμετέχει στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στο Σύνδεσμο δήμων βορειοανατολικής Αθήνας (ΣΒΑΠ) και αποτελεί έδρα για μεγάλες σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις στο χώρο των κατασκευών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και του εμπορίου λιανικής. Αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους κατοίκους του συκροτήματος και είναι παγκοσμίως γνωστό για τις πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές του υποδομές, με πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα το ΟΑΚΑ, το Δημαρχειακό Μέγαρο, την Πινακοθήκη, τη Βόρειο Βιβλιοθήκη και τους πολυσύχναστους συγκοινωνιακούς κόμβους Νερατζιωτίσσα και Μαρούσι. Η αρχαιοτέρα ονομασία της περιοχής που συναντάται σε κείμενα του Πλουτάρχου και λοιπών αρχαίων και νεοτέρων ιστορικών είναι "Άθμονον". Σε νεότερα κείμενα δε, εμφανίζεται και ως "Αθμόνη".[1] Η σύγχρονη ονομασία Μαρούσι εμφανίζεται στην καθαρεύουσα ως Αμαρούσιον, όρος που προέρχεται από το επίθετο Αμαρυσία. To επίθετο αυτό αναφέρεται στη λατρευθείσα θεά του κυνηγιού Αρτέμιδα και δηλώνει την προέλευση της λατρείας από την Αμάρυνθο της Εύβοιας (Αρτέμιδα η Αμαρυνθία > η Αμαρυσία), η οποία μεταφέρθηκε και στο Άθμονον της αρχαιότητας. Μάλιστα, ο πρώτος δήμος που ιδρύεται το 1836 με έδρα το Μαρούσι αποκαλείται "Δήμος Αμαρυσίων" (κατά το Δήμος Αθηναίων, αργότερα Δήμος Χαλανδραίων κ.ο.κ.)

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΜΑΡΟΥΣΙ.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ